Dr. Adrian Cupcea atrage atenția asupra importanței unui aliment care ar trebui inclus în micul-dejun al românilor: untul de arahide. Într-o po
Dr. Adrian Cupcea atrage atenția asupra importanței unui aliment care ar trebui inclus în micul-dejun al românilor: untul de arahide. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, doctorul a explicat de ce acest aliment este esențial pentru o dietă echilibrată și sănătoasă.
„Untul de arahide este «Mercedesul» complet de macronutrienţi”, afirmă dr. Cupcea, subliniind că acesta reprezintă o sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați. Compoziția sa nutrițională este deosebită, având 50% grăsimi, dintre care majoritatea sunt grăsimi mononesaturate și polinesaturate, 25% proteine și 20% carbohidrați, inclusiv 6 g de fibre la 100 g. Această combinație asigură o sațietate de durată și un aport energetic echilibrat, esențial pentru funcționarea optimă a creierului și a organismului pe parcursul zilei.
Comentarii