Dosarele Wagner. Dezvăluiri despre mercenarii care răspund doar în fața lui Prigojin

HomeExterne

Dosarele Wagner. Dezvăluiri despre mercenarii care răspund doar în fața lui Prigojin

Grupul Wagner ar putea fi o bandă de criminali angajați, dar în același timp este și o mașinărie bine unsă: dacă-i sunt îndepărtate straturile de barb

Suharto, „reînviat” de inteligența artificială. Mesajul fostului dictator al Indoneziei și falsa campanie electorală VIDEO
LIVE TEXT | Război în Ucraina. AIEA cere Ucrainei și Rusiei să protejeze centrala nucleară de la Zaporojie
Motivul pentru care chinezii forează cea mai adâncă groapă din lume în deșertul Tarim

Grupul Wagner ar putea fi o bandă de criminali angajați, dar în același timp este și o mașinărie bine unsă: dacă-i sunt îndepărtate straturile de barbarie, rămâne o companie militară privată cu planuri de a-și extinde influența în întreaga lume.

Gruparea Wagner răspunde doar în fața lui Evgheni Prigojin FOTO EPA

Experții, inclusiv Congresul SUA, au susținut de mult timp că Wagner este controlat de serviciile speciale ruse, în special de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării, cunoscută în mod obișnuit ca GRU.

Dar acest lucru este greșit, potrivit jurnalistului David Patrikarakos, de la UnHerd. Acesta investighează gruparea Wagner de șase luni, iar atât sursele din Ucraina, cât și documentele la care a avut acces de la Dossier Center, un proiect de investigație pus la cale de disidentul rus Mihail Hodorkovski, spun o poveste cu totul diferită.

Compania nu a fost niciodată…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0