China îşi doreşte ”haosul” legat de datoria americană, avertizează administraţia Biden

HomeExterne

China îşi doreşte ”haosul” legat de datoria americană, avertizează administraţia Biden

Lupta politică în curs cu privire la datoria americană face jocul Chinei, căreia nu îi place nimic mai mult decât să vadă "haos" în Statele Unite, a a

Coreea de Sud semnează cu Ucraina un pachet de ajutor financiar de 130 milioane de dolari
Kim Jong Un a promis să „îşi dea mâna“ cu preşedintele Putin pentru a consolida cooperarea strategică
Cum au supraviețuit cei patru copii în junglă timp de 40 de zile: printre șerpi, țânțari și animale

Lupta politică în curs cu privire la datoria americană face jocul Chinei, căreia nu îi place nimic mai mult decât să vadă „haos” în Statele Unite, a avertizat joi şefa operaţiunilor bugetare la Casa Albă, notează AFP.

FOTO EPA EFE

„Lor le place. Le place haosul în sistemul american. Le place să vadă că nu ne putem îndeplini sarcinile noastre cele mai elementare”, a spus Shalanda Young în cursul briefingului zilnic de la Casa Albă, legat de marele rival chinez.

Responsabila a estimat că această problemă a datoriei americane face parte dintr-o întrebare mai globală: „Ce funcţionează în lume? Mai funcţionează democraţia? Sau modelul chinez funcţionează?!”.

Administraţia Biden şi opoziţia parlamentară republicană sunt angajate într-o dispută în privinţa plafonului datoriei publice, în timp ce numărătoarea inversă este pornită spre o posibilă incapacitate de plată a Statelor Unite, care ar putea avea loc de la 1…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: