CE investighează măsurile de sprijin acordate de România societății Blue Air

HomePolitică

CE investighează măsurile de sprijin acordate de România societății Blue Air

Comisia Europeană (CE) a inițiat o investigație detaliată pentru a evalua dacă anumite măsuri de sprijin adoptate de România în favoarea comp

„Am petrecut câteva zile pe Sfântul Munte Athos pentru a mă ruga pentru sănătatea noastră și a tuturor semenilor noștri”
Guvernul vrea să taie din cheltuielile publice prin măsuri la nivelul Ministerului Finanțelor. Unde urmează controale
„Am reușit, alături de partenerii de guvernare, să cădem de acord asupra unui plan extins pentru reducerea cheltuielilor”

Comisia Europeană (CE) a inițiat o investigație detaliată pentru a evalua dacă anumite măsuri de sprijin adoptate de România în favoarea companiei aeriene Blue Air Aviation respectă normele UE privind ajutoarele de stat.

Compania aeriană română Blue Air se confrunta cu dificultăți financiare din 2019 și, începând din martie 2020, la fel ca alte întreprinderi active în sectorul aviației, a fost grav afectată de pandemia de coronavirus. Din noiembrie 2022, Blue Air a încetat să funcționeze, deoarece autoritățile române i-au suspendat temporar licența de operare, din cauza situației financiare a societății.

Investigația Comisiei Europene

În august 2020, Comisia a aprobat două măsuri în favoarea Blue Air, și anume:

  1. o garanție publică în valoare de aproximativ 28 de milioane EUR (aproximativ 137 de milioane RON) pentru a compensa daunele suferite în contextul pandemiei de coronavirus și al restricțiilor de călătorie vizând…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0