„Boala Obrajilor Pălmuiți”, afecțiunea care este contagioasă în 90% din cazuri

HomeSănătate

„Boala Obrajilor Pălmuiți”, afecțiunea care este contagioasă în 90% din cazuri

„Boala obrajilor pălmuiți” sau a cincea boală a copilăriei este o afecțiune despre care puțini oameni știu, dar care are o contagiozitate de pe

​Farmaciile vor putea elibera antibiotice fără prescripție medicală
SEMINȚELE ajută foarte mult creierul uman
Sfaturi pentru a menține imunitatea copiilor. Medic: „Ar fi bine să nu ne aducem aminte de imunitate doar înainte să vină frigul”

„Boala obrajilor pălmuiți” sau a cincea boală a copilăriei este o afecțiune despre care puțini oameni știu, dar care are o contagiozitate de peste 90%. Primii pacienți, din acest an, au fost consultați în camera de gardă a Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Parvoviroza Umană (cunoscuta drept Boala Obrajilor Pălmuiți sau Eritemul infecțios) este o afecțiune extrem de contagioasă, care se transmite prin aer, prin contactul direct cu secrețiile respiratorii ale unei persoane infectate, picături de salivă sau secreții nazale, ori prin atingerea obiectelor contaminate.

„Boala afectează în special copiii și este mai prezentă în timpul lunilor de primăvară și toamnă”

Boala este declanșata de PV 19( Parvovirus 19). Perioada de incubație este între 4 zile și două săptămâni, acesta fiind intervalul de timp între momentul în care o persoană este expusă la virus și debutul simptomelor.

„Boala afectează în special copiii și este…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0