BNR va lansa în circuitul numismatic o nouă monedă din argint! Ce valoarea va avea și cu ce prilej va fi tipărită

HomeBusiness

BNR va lansa în circuitul numismatic o nouă monedă din argint! Ce valoarea va avea și cu ce prilej va fi tipărită

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 16 octo

Vești din partea BNR! Ce se întâmplă cu indicele ROBOR la sfârșit de săptămână
Vine marea criză economică? Banca americană JPMorgan Chase reduce 500 de posturi săptămâna aceasta
Curs valutar, 6 iulie 2023! Euro și dolarul, în creștere

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 16 octombrie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Ion Popescu-Gopo.

 

 

Aversul monedei redă personajul de animație creat de Ion Popescu-Gopo (Omulețul) reprezentat în mai multe ipostaze, alături de globul pământesc și o peliculă de film, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Ion Popescu-Gopo, personajul creat de acesta și inscripțiile în arc de cerc „ION POPESCU-GOPO” și „100 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0