Alegeri în Turcia. Un partid pro-kurd își anunță sprijinul pentru principalul rival al lui Erdogan

HomeExterne

Alegeri în Turcia. Un partid pro-kurd își anunță sprijinul pentru principalul rival al lui Erdogan

Un bloc de opoziţie condus de Partidul Democratic al Popoarelor (HDP, pro-kurd) şi-a anunţat vineri sprijinul pentru Kemal Kiliçdaroglu, principalul r

Germania are de gând să își retragă sistemele Patriot din Polonia și Slovacia în cursul acestui an
Șeful armatei ucrainene, despre atacurile pe teritoriul Rusiei: „De ce trebuie să cer permisiunea cuiva pentru ce fac pe teritoriul inamic?”
Miniştrii apărării rus şi belarus au semnat un document asupra desfăşurării de arme nucleare tactice ruse în Belarus

Un bloc de opoziţie condus de Partidul Democratic al Popoarelor (HDP, pro-kurd) şi-a anunţat vineri sprijinul pentru Kemal Kiliçdaroglu, principalul rival al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în alegerile generale din 14 mai.

Kemal Kilicdaroglu FOTO EPA-EFE

Sprijinul anunţat de HDP este unul esenţial pentru Kiliçdaroglu, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Sondaje efectuate recent prognozează o competiţie strânsă între Erdogan şi Kiliçdaroglu, în care alegătorii pro-kurzi şi cei indecişi vor juca un rol crucial, notează DPA.

HDP, al treilea partid ca importanță din opoziţie, vizat de o procedură judiciară prin care ar putea fi desfiinţat, a decis recent să participe la alegeri pe listele formaţiunii surori, Partidul Stângii Verzi.

Blocul, din care mai fac parte formaţiuni de stânga mai mici, îl va susţine pe Kiliçdaroglu în „cele mai importante alegeri” din istoria Turciei, împotriva unei administraţii…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0