Africa de Sud a furnizat arme și muniție Rusiei, acuză ambasadorul SUA la Pretoria

HomeExterne

Africa de Sud a furnizat arme și muniție Rusiei, acuză ambasadorul SUA la Pretoria

Ambasadorul SUA în Africa de Sud a acuzat joi această ţară că a oferit sprijin militar Rusiei, deși guvernul de la Pretoria își declarase neutralitate

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Extremiștii ruși îl critică pe Putin, după atacurile din Belgorod. 20.000 de copii ucraineni, deportați ilegal
Zelenski, de ziua statalității: Rusia nu va ezita să revină cu o agresiune nici după ce îi vom fi alungat pe invadatori
Probleme de software întârzie livrarea unor avioane americane F-16 către Taiwan

Ambasadorul SUA în Africa de Sud a acuzat joi această ţară că a oferit sprijin militar Rusiei, deși guvernul de la Pretoria își declarase neutralitatea în războiul declanşat de Moscova în Ucraina, transmite France Presse, citată de Agerpres.

Președintele Vladimir Putin și Președinte Cyril Ramaphosa (RSA)

Ambasadorul american Reuben Brigety a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa locală că Statele Unite sunt convinse că „arme şi muniţii au fost încărcate” la bordul unui cargou ancorat la începutul lunii decembrie într-un port din apropiere de Cape Town şi care apoi a pornit către Rusia.

„Înarmarea ruşilor este extrem de gravă şi noi nu credem că această chestiune a fost soluţionată. Am dori ca Africa de Sud să înceapă să practice politica sa de nealiniere„, a spus ambasadorul SUA la Pretotria.

Declaraţiile sale au fost comunicate agenţiei France Presse de către o sursă prezentă la  respectiva întâlnire cu…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: