AEM: Poluarea aerului ucide anual 1.200 de copii şi adolescenţi în Europa

HomeExterne

AEM: Poluarea aerului ucide anual 1.200 de copii şi adolescenţi în Europa

Poluarea aerului provoacă moartea prematură a cel puţin 1.200 de copii şi adolescenţi în fiecare an în Europa, potrivit unui raport al Agenţiei Europe

Șeful NATO: „Sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai scurtă cale către pace”
Armata israeliană a publicat dovezi că Hamas fură combustibilul din Gaza: „Îl folosesc pentru terorism” VIDEO
Motivul pentru care o tânără i-a avertizat pe invitații de la nunta surorii sale să nu mănânce nimic

Poluarea aerului provoacă moartea prematură a cel puţin 1.200 de copii şi adolescenţi în fiecare an în Europa, potrivit unui raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM) publicat luni, chiar dacă tendinţa este una de îmbunătăţire, transmite AFP.

FOTO Pixabay

La fel ca pentru adulţi, această poluare reprezintă principalul risc de mediu pentru sănătatea minorilor şi reduce speranţa de viaţă a acestora, potrivit acestui studiu ce acoperă aproximativ 30 de ţări de pe continent, inclusiv cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

„Poluarea aerului cauzează peste 1.200 de decese premature pe an în rândul tinerilor sub 18 ani din Europa şi creşte semnificativ riscul de îmbolnăvire mai târziu în viaţă”, scrie AEM în raportul său.

„În pofida progreselor înregistrate în ultimii ani, nivelurile mai multor poluanţi atmosferici cheie continuă să depăşească nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0