7 surse de MELATONINĂ. Ce să mănânci înainte de somn să dormi bine și să nu te mai trezești pe timpul nopții

HomeSănătate

7 surse de MELATONINĂ. Ce să mănânci înainte de somn să dormi bine și să nu te mai trezești pe timpul nopții

Ceea ce mâncăm sau bem influențează durata somnului, dar și calitatea acestuia. Aici intervine și nivelul de melatonină. Cu siguranță ți s-a în

Stațiunea din România în care poți să urmezi TRATAMENTE benefice pentru sănătate. Ce afecțiuni poți trata
România e în prag de epidemie de rujeolă
Autoritățile sunt în alertă. Numărul de viroze respiratorii a crescut în ultimele două luni

Ceea ce mâncăm sau bem influențează durata somnului, dar și calitatea acestuia. Aici intervine și nivelul de melatonină.

Cu siguranță ți s-a întâmplat să ai zile în care să-ți bei cafeaua la ore destul de târzii, iar apoi să regreți decizia, pentru că nu mai puteai dormi pe timpul nopții. Și aceasta n-ar fi singura situație care să-ți perturbe somnul. Mai punem la socoteală și mesele bogate luate chiar înainte de culcare sau, de ce nu, consumul de alcool care și el perturbă somnul. Ei bine, ceea ce mâncăm sau bem influențează durata somnului, cât de repede adormim, dar și calitatea acestuia. Aici intervine melatonina.

Melatonina este un hormon produs de creier care reglează ceasul intern sau ritmul circadian. Organismul produce melatonină ca răspuns la întuneric, ceea ce te ajută să adormi mai rapid. Nivelul de melatonină scade dimineața, acesta fiind și motivul pentru care te trezești.

Bineînțeles, melatonina se mai…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0