Consumul zilnic de citrice poate reduce riscul de depresie cu 20%, arată un studiu recent. Pe lângă acest beneficiu, citricele contribuie la s
Consumul zilnic de citrice poate reduce riscul de depresie cu 20%, arată un studiu recent. Pe lângă acest beneficiu, citricele contribuie la sănătatea microbiomului intestinal, întăresc sistemul imunitar și ajută la reducerea inflamației din organism.
Depresia afectează aproximativ 280 de milioane de oameni la nivel global, având un impact semnificativ asupra calității vieții și sănătății generale. Pe lângă factori precum istoricul familial și stresul cronic, alimentația joacă un rol esențial în prevenirea acestei afecțiuni.
Un studiu publicat în Microbiome Trusted Source sugerează că o dietă bogată în citrice, în special consumul de portocale poate avea un efect benefic asupra stării de spirit. Cercetarea, realizată în cadrul „Nurses Health Study II”, a urmărit timp de 14 ani peste 32.000 de femei de vârstă mijlocie.
Rezultatele au arătat că persoanele care consumau zilnic portocale aveau un microbiom intestinal mai divers și…
Comentarii