„Avem aproape 30.000 de efective lipsă”

HomePolitică

„Avem aproape 30.000 de efective lipsă”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat miercuri seara că ministerul pe care îl conduce se confruntă cu un deficit mare de personal și c

Noul Cod al Urbanismului nu va intra la vot în plenul Parlamentului
”Principala preocupare trebuie să fie soluționarea problemelor cetățenilor”
EXCLUSIV VIDEO | Cum va arăta anul electoral 2024 în România

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat miercuri seara că ministerul pe care îl conduce se confruntă cu un deficit mare de personal și că este nevoie de aproximativ 30.000 de angajați pentru a acoperi această lipsă.

Bode a explicat că ordonanța propusă pentru înghețarea posturilor ar putea face excepții pentru unele domenii în funcție de anumite memorandumuri.

Ministrul sugerează că deficitul de personal este o problemă majoră pentru Ministerul Afacerilor Interne, în special în ceea ce privește structurile unde există un număr mare de posturi neocupate, precum armele cu un grad de ocupare de doar 70-80% la nivel județean.

În prezent, ministerul are nevoie de aproximativ 30.000 de angajați, iar în anul 2022 s-a înregistrat un an cu un plus de personal, raportul dintre persoanele care au părăsit sistemul și cele care au intrat fiind pozitiv pentru prima dată în mulți ani. În acest sens, au fost pensionați aproape 8.000 de angajați,…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: